July 11th, 2009

Citron Yoghurt Icecream

It seems like we will have icecream regularly in our lab. 🙂 After we enjoy raspberry-red currant-icecream last week, everyone asked for more. We have now nice 25°C in lab, but that does not keep us from eating icecream.

This time we make a citron yoghurt icecream, that had a very nice fresh taste and would be a good refreshment on hoter days, too. I like it even more than the last one, but I am a big fan on citron icecream!

And we have a plan for next weeks icecream , too: Stracciatella.

Citron-Yoghurt-Icecream

  • 250g yoghurt
  • 100g cream
  • juice of 4 citrons
  • 60g sugar

Mix sugar with yoghurt, citron juice and cream. Freeze in the ice machine as written in the manual (or with liquid nitrogen 😉 ).

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6 Responses t_on Citron Yoghurt Icecream

  1. Birgit Kernebeck July 18th, 2018

    Hallo Steffi,
    wie wäre es, wenn wir nächsten Dienstag zum Laborbesuch mal wieder dieses herrliche Zitroneneis machen?
    Natürlich darfst Du es in der Eisenschüssel rühren und ich schütte den Flüssigstickstoff dazu 😉
    Bis nächste Woche, Grüße ins Bergische, Deine Birgit.

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  2. Pingback: Hefe und mehr » Blog Archive » Schmand-Quarkeis mit Himbeeren

  3. SanLucar December 27th, 2010

    … Nicht nur bei der Arbeit, bei kalten oder warmen Temperaturen. Zu allen Gelegenheiten. Zitroneneis ist nie fehl am Platz. Und dieses rezept ist super. Danke.

    Reply
  4. Jutta August 17th, 2009

    Ich bin süchtig nach diesem Eis. Habe Zucker und Zitronensaft leicht erwärmt, damit sich der Zucker löst. Dann wie beschrieben verarbeitet (ohne Stickstoff) mit tollem Ergebnis. Das werde ich noch öfter zubereiten.

    Reply

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