June 4th, 2010

Raspberry curd cream

Himbeerschicht-Speise When Zorra asked me to host 57. Blogevent I knew really soon that the topic would be “Food to take away”. I take always some lunch snack to work because I do not like the meals in our cafeteria. Most of the time it is a sandwich of homemade bread with cheese, lettuce and tomatoes, sometime its a leftover from last nights dinner. Rarely I prepare something more complicated at the weekend like little pizza snacks (I realize that I did not post them until yet!).

I love a nice picnic, too but we do this rather seldom. But now the rainy may has gone and June started with sunshine and warm weather. So its time to pack our picnic basket and find a nice spot outside!

My recipe for the Blogevent is perfect for a picnic because it can be prepared the night before. The next day you just have to put it into the picnick basket and you are ready to go!

Raspberry curd cream

  • 250g Yoghurt
  • 250g low fat Curd
  • 20g sugar
  • 1 tsp vanilla extract
  • 250g raspberries (frozen)
  • 4 ladyfingers
  • brown sugar

Mix yoghurt, curd, sugar and vanilla extract. Break the ladyfingers into two or three pieces. Cover the bottom of 4 glass jars (370 ml) with the ladyfingers. Place the raspberry layer on it and top the raspberries with the curd cream.  Sprinkle with brown sugar and place in the fridge overnight.

Try to transport the glass jars upright otherwise the layers get mixed. This does not hurt the taste but it looks not so nice!

6 Responses t_on Raspberry curd cream

  1. zorra June 20th, 2010

    Genau nach meinem Geschmack! Leider habe ich keine Himbeeren mir im Gefrierschrank, aber mit anderen Früchten kann man es ja auch machen.

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  2. Sabrina June 17th, 2010

    Kenn ich ähnlich und mag es sehr. Statt Löffelbiskuits passen auch sehr gut Amarettini. Macht das ganze auch ein wenig süßer 🙂

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  3. Stefanie June 6th, 2010

    @Mama: Dann solltest du die Beeren aber vieleicht vorher etwas antauen, sonst müßt ihr ja gefrorene Himbeeren essen, denn in einer Stunde sind die Beeren bestimmt noch nicht ganz aufgetaut. Eventuell braucht ihr auch ein wenig mehr Zucker, denn die Kochkinder mögen es bestimmt süßer als ich!

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  4. Reka Herberth June 6th, 2010

    Hallo Schatz,
    es muß so etwas wie Gedankenübertragung sein.
    Aber ich habe mich, OHNE vorher in deinem Blog umgesehen zu haben, dazu entschieden diese leckere Quarkspeise mit meinen Kochkindern zuzubereiten. Bei dem warmen Wetter war ich auf der Suche nach etwas Erfrischendem. Entscheidend war die schnelle Zubereitung und der sichere Erfolg. Sie werden alle begeistert sein.
    Mama

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  5. Zaira June 5th, 2010

    Hello Stephanie:

    I glad you like my recipe. This tortilla is a great idea for food take away. I really like to participate in the event’s Zorra. Your recipe is very, very good, original and sweet. A great kiss for you

    Reply
  6. Zaira June 5th, 2010

    Hello Stephanie:

    I glad you like my recipe for the event blog. This tortilla is very, very good and a great idea for food for the road. Thank you for your comment in my blog. A kiss for you

    Reply

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