July 8th, 2014

Orangeade

Orangenlimonade (2)

Simone from the S-Küche asked us to bring “refresments” for the 100. Blogevent in the Kochtopf. And even me, who prefer sparkling water as summer refreshment, likes sometimes a refreshing change. But bought lemonades are never tempting, even the expensive organic orangeade is to sweet and intense for me. And so I decided to make my own orangeade.

In my version the border between spritzer and orangeade becomes  blurred, because the orange syrup makes it only slightly sweet and is balanced from freshly pressed Orange and lime juice. For some colour in the glass I added pieces of the peel. I borrowed this idea from a restaurant we visit some time ago.

It is a refreshing drink at its sweetness can be easily adjusted to your personal taste by the amount of syrup used!

Orangeade

Orange syrup

  • 150g freshy pressed Orange juice
  • 50g freshy pressed Lime juice
  • 50g raw cane sugar
  • 75g sugar
  • zests of an Orange
  • zests of a Lime

Orangeade (per glass)

  • 1/2 Orange (organic, well washed)
  • 1/2 Lime (organic, well washed)
  • some ice cubes
  • sparkling water
  • Orangen syrup to taste

For the Syrup mix the juice with sugar and the zests. Let the mixture infuse overnight in the fridge. The next morning bring to boil, let it simmer for 3 min and strain it into a flask. Keep cool until use.

For the Orangeade press the juice from orange and lime. Cut the pressed peel into pieces and fill some into a glass. Top with ice cubes and fill the glass with juice and orangejuice. At last pour some syrup over the ice cubes and serve directly.

5 Responses t_on Orangeade

  1. Helga April 13th, 2015

    wie lange hält denn der sirup? könnte ich den flaschenweise auf vorrat machen?
    glg helga

    Reply
    1. Stefanie April 13th, 2015

      @Helga: Ich habe den Sirup bisher nur in der angegebenen Menge gemacht, dann hält er im Kühlschrank etliche Wochen. Für den Vorrat würde ich den Sirup evtl. einwecken, um sicher zu gehen, dass er auch wirklich hält. Immerhin ist der Zuckergehalt ja nicht SO hoch.

      Reply
  2. zorra July 22nd, 2014

    Das klingt und sieht wirklich sehr erfrischend aus. Praktisch ist ja auch, dass jeder die Süsse mit dem Sirup selbst bestimmen kann. Danke fuers Mitmachen!

    Reply
  3. Sarah Maria July 19th, 2014

    Klingt großartig. Mir ist im Sommer die handelsübliche Limo auch meist zu süß. Vor allem bei den Mengen, die man täglich an Flüssigkeit braucht. 🙂

    Mit lieben Grüßen,
    Sarah Maria

    Reply
  4. S-Küche July 9th, 2014

    Orangensirup ist eine tolle Idee. Ich liebe Orangenlimonade, finde aber ebenfalls, dass die gekaufte oft viel zu süß ist. Ich danke dir für deinen Beitrag.
    Viele Grüße,
    Simone

    Reply

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