June 9th, 2017

Baking course review: Bread baking afternoon

DSC_34873 As you could see already last week at Instagram was the last baking course im Raum44 very successful. In a small group, we baked in just three hours an aromatic buttermilk loaf and a bunch of different shaped rolls. For the participants which were all beginners in baking it was a good opportunity to take a first step into the world of bread baking. And as you can see in the picture all were very successful in forming rolls and loaves. And beside kneading and forming there still enough time for all the questions and for bit of chatting.

And now I’m  thinking about the courses for the upcoming autumn and here I have a question: Would a course about “wheat free” baking with only spelt, emmer, einkorn and kamut interesting for you? I personally like the idea and would start working on recipes during the summer when there is some interest from your side.

Brotbacken-am-Nachmittag3

Print Friendly, PDF & Email

6 Responses t_on Baking course review: Bread baking afternoon

  1. Kerstin Hahnke June 17th, 2017

    Hallo Stefanie,

    ich fände auch alte Getreidesorten sehr interessant. Auch Vollkorn pur zu verbacken würde mich interessieren.

    Schöne Grüße
    KERSTIN

    Reply
    1. Pascua July 19th, 2017

      Na wie wäre es mit einem puren Dinkelvollkornbrot? Das ist ja durchaus nicht die einfachste Übung. 😉

      Reply
      1. Stefanie July 20th, 2017

        @Pascua: Ein reines Dinkelvollkornbrot habe ich gerade beim letzten Privatbackkurs im Holzbackofen wieder erfolgreich gebacken. Das würde auf jeden Fall auch zu den “alten Getreideschätzen” passen.

        Reply
  2. Karin June 10th, 2017

    Hallo Stefanie,
    das fände ich großartig. Dann käme ich auch mal wieder ins Rheinland.

    Reply
  3. Suse June 9th, 2017

    hallo stefanie,

    alte getreidesorten fände ich klasse!
    ich experimentiere viel mit einkorn und kamut , gelbmehlweizen.
    auch ein reiner lievito madre kurs wäre spannend!
    sowas wie bei brotgeflüster, nur nicht so weit weg von mir.

    grüße suse

    Reply
    1. Stefanie June 10th, 2017

      @Suse: Der Lievito madre / Süßer Starter Kurs wäre auch eine Überlegung wert 😀

      Reply